Mitä mietteitä kunkin päässä liikkuu, vai eikö oikein liiku

Ajelin naapurini kanssa Kaurialasta Luolajaan. Kylän kohdalla on neljänkympin nopeusrajoitus ja keltaista viivaa molemmin puolin. Mäen laella jöpöttää tyhjä tanko, jossa pitäisi olla varoitus lapsista ja suojateistä koulun läheisyyden vuoksi. Asianmukaiset liikennemerkti ovat onneksi päinvastaisesta suunnasta lähestyville. Mihin varoitusmerkit ovat kadonneet ja miksi viranomaiset eivät puutetta noteeraa?

Tämän tästä lehdissä lukee suojateillä tapahtuneista onnettomuuksista. Se ei ole mitenkään ihmeellistä, jos tutustuu liikennekäyttäytymiseen. Varsin monen autoilijan päässä pyörii aivan muut ajatukset kuin liikenteen seuraaminen ja vastuu ajamisesta. Puhelin korvalla höpötetään joutavia asioita, ja kiirettä pitää.

Matkamme  jatkuu Luolajan kylässä. Taustapeilistä näen vanhemman punaisen ”nissanin” näköisen ajopelin. Laitan vilkun Vesitien kohdalla vasempaan hyvissä ajoin ja samalla vilautan jarruvaloa varoitukseksi. Keltaiset viivat molemmin puolin katkeavat vain risteyksen kohdassa, jotta kääntyminen olisi sallittua.

Onneksi vielä kerran vilkaisen peiliin ennen kääntymistä Kotikunnaankadulle. Samalla punainen ”nissan” syöksyy ohitukseen. Kuskin paikalla istuu vanhempi mieshenkilö, vauhti kiihtyy neljänkympin nopeusrajoituksesta huolimatta. Ohitus tapahtuu suojatien ja risteyksen kohdalla. Emme naapurini kanssa säikähdyksen vuoksi ehtineet tunnistaa rekisterinumeroa.

Mitä miettii punaisen auton kuski? Onko hän juuri se henkilö, josta pitäisi tehdä ilmoitus suurempien onnettomuuksien estämiseksi. Miten ulkopuolinen voisi puuttua ennakoivasti toisen ajatusten juoksuun? Millainen hän on kotioloissaan? Ilmeisesti mies on avun tarpeessa, sillä liikennekäyttäytyminen ei voi olla hänen ainoa ongelmansa.

Voimme vain valitellen todeta, että joku ressukka joutuu asumaan kyseisen henkilön kanssa.

 

 

 

Jätä kommentti