Toisenlaiset vaalit, koiravaalit

Naapurin labradorinnoutaja Tyyne on Luolajan kuningatar. Hän etsii puolisokseen sopivaa kuningasta vaalien avulla. Meidän porttipielessä oli ensimmäisellä kierroksella makea vaalimainosten keltainen rypäs, mutta katujen kunnossapitojyrä rouhi lumet asvalttia myöten reunoille ja niin jouduttiin toiselle kierrokselle. Kaikki vaalimainokset peittyivät. Tosin meikäläisten nenä tunnistaa lumikasan alta viestien sanomat. Vaalien kampanja pitää olla näkyvää ja toisella kierroksella jokainen ehdokas virittelee uudet vieläkin kutsuvammat mainoksensa näkyviin.

Parina yönä en ole saanut rauhaa kampanjan tiimellyksestä. Joudun ravaamaan makuuhuoneen ja eteisen väliä jatkuvasti puuskuttaen ja huokaillen. Minusta tuntuu, että joku ehdokas on yöllä käynyt peittämässä minun mainokseni ja siksi joudun, vastentahtoisesti toki, herättämään henkilökuntani keskellä yötä tarkastuskäynnille. Pureva pakkanen ei ole miellyttänyt henkilökuntaa, mutta näinä tiukkoina aikoina henkilöstöltä vaaditaan enemmän joustoa ja ymmärrystä. Meillä joustoa on löytynyt, mutta kielenkäytön osalta toivoisin kohteliaampaa ilmaisua.

Tänä aamuna huomasin kilpailijoitteni Viton ja Pultin käyneen mainostensa kanssa paikalla. Kuopsutin heidän mainokset sivuun ja jätin omani päällimmäiseksi. Odotan kuningattaren vierailua ja lopullista päätöksentekoa kuninkaan suhteen.

Minua häiritsee joidenkin röyhkimysten loanheitto mainosalueelle. Jotkut alueemme pihapiirien ulkopuolelta tulleet ovat kakkineet mainostemme joukkoon. Ihmettelen mukana olleiden turvahenkilöiden ja palvelijoiden välinpitämättömyyttä jätösten korjaamisen suhteen. Kaikki pökäleet pitää korjata muovipusseihin ja kuljettaa niille varattuihin keräyspisteisiin, joita Luolajan alueellakin on useita.

Toivon, että kuninkuusvaalien jälkeen seuraavissa kunnallisvaaleissa teemana olisi ”pidä ympäristö siistinä”.

Vaaliterveisin

Konsultti, kääpiöpystukorva Rocky

2 kommenttia artikkeliin “Toisenlaiset vaalit, koiravaalit”
 1. Esa Lehtinen sanoo:

  Arvoisa kollega Rocky!

  Näin kolleganasi voisin sanoa, että sinun projektisi naapurin kuningattaren valloittamiseksi vaatii hieman terästämistä ja hienosäätöä. Ensinnäkin. onko strategia, tavoitteet sekä kriittiset menestystekijät suunniteltu oikein ja oikeat reaaliteetit huomioiden? Toiseksi, minä tehostaisin projektiryhmän toimintaa tehokkaammalla johtamisella. Projektihenkilökunta ei selvästikään ole tehtäviensä tahansa salliessaan kilpailijoiden rellestämisen siellä kotikentällä. Oletteko tehneet SWOT-analyysin, jossa selvitätte kilpailutilanteen perusteellisesti ja mahdolliset painopistealueiden muutokset sekä toimet nykyisten, hyviksi havaittujen, painopistealueiden tehostamiseksi? Itse lukemani raporttisi pohjalta painostaisin huomattavasti enemmän markkinointiin, etenkin sissimarkkinointiin, joissa huolehtisin siitä, että naapurin kuningatar toteaisi sinun olevan sa ainoa oikea puoliso. Kilpailijat pitäisin loitolla tilan ja alueen oikealla hallintasuunnitelmalla. Sinun täytyy luoda kuningattarellesi selväksi, että teidän yhteinen projektinne kaipaa jatkoprojektia, joka olisi molemmille win-win -tilanne. Tuohon kuvailemaasi loanheittoon on valitettavasti vaikea puuttua muulla tavoin kuin huolehtia siitä, että henkilökuntasi on ajan tasalla ja karkoittaa pesänlikaajat sekä heidän henkilökuntansa lähialueelta. Tällainen välinpitämättömyys muiden hyvinvoinnista on ikävä kyllä levinnyt yhteiskuntaamme.

  Toivotan onnea projektisi onnistumiselle. Visio selvästi on selkeästi määritelty.

  Kollegiaalisin terveisin
  Esa Lehtinen
  konsultti, yritysvalmentaja

 2. Seppo Parkkonen sanoo:

  Kiitos hienosta ja kannustavasta kommentista. Tutkiskelen sitä mielessäni ensi yönä hiippaillessani henkilökunnan majapaikan ja ulko-oven väliä.

Jätä kommentti